Temat: >moje

Internauto!

Nawet jeżeli paczka testów jest twoja, to na moim komputerze nie jest już ona moja. Nie chce już mieć 3 różnych paczek nazwanych "moje". W związku z tym apeluje o identyfikowanie paczek swoim numerem PESEL.
Dałem like'a swojemu postowi i się tego nie wstydzę btw
W pewnym miasteczku, na skraju cywilizacji i zdrowego rozsądku, istniała wielka hala, w której najlepsi młodzi myśliciele rywalizowali o miano najbłyskotliwszego umysłu epoki. Konkurs informatyczny przyciągał tłumy – programistów, matematyków, a nawet filozofów, którzy próbowali zrozumieć sens kodu tak niezrozumiałego, że mógłby być starożytnym zaklęciem.

Jednym z uczestników był chłopak o nazwisku Hans, skromny, ale niepokojąco bystry. Był znany z tego, że jego kod działał, choć nikt nie wiedział dlaczego. Hans miał jednak irytujący zwyczaj – gdy tylko pisał paczkę testów, oznaczał ją mianem "moje". Po pewnym czasie na komputerach organizatorów zaczęło pojawiać się coraz więcej plików "moje", "moje (1)", "moje_kopia" i "moje_ostateczne".

Pewnego dnia miarka się przebrała. Jeden z organizatorów, znużony bałaganem, wstał i donośnym głosem ogłosił:

— Internauto! Nawet jeżeli paczka testów jest twoja, to na moim komputerze nie jest już ona moja! Nie chcę już mieć trzech różnych paczek nazwanych "moje"! W związku z tym apeluję o identyfikowanie paczek swoim numerem PESEL!

Zapanowała cisza. Wszyscy spojrzeli na Hansa. Ten podrapał się po głowie i westchnął.

— No dobrze, chyba rzeczywiście to ma sens.

Tak oto wprowadzono zasadę oznaczania paczek testowych identyfikatorami. A Hans? Cóż, niektórzy mówili, że jego sposób myślenia i talent do rozwiązywania problemów były wyjątkowe. Wiele lat później, gdy świat dowiedział się o jego osiągnięciach w fizyce teoretycznej, przestał być znany jako Hans. Dziś znamy go pod innym imieniem – Albert Einstein.
To Wy nie robicie `rm -rf` na katalogu z testami zaraz po północy? :O
Problem jest że w trakcie robienia zadania mam w jednym folderze "moje" "moje (1)" i "mine".
Nazywanie po PESEL to też średni pomysł, bo i tak musisz zapamiętać, który PESEL pochodzi z którego postu.

A wystarczyłoby jedno z dwojga:
1) zipować same pliki, bez folderu - niech każdy sobie nazwie plik przy pobieraniu, a potem wypakuje do katalogu ${ZIP}\
2) nazwać paczkę tak samo, jak post na forum, np. "4b_mno_2k_testow".
Można w takim razie obrać format [PESEL]_[nazwisko panieńskie matki].wejście
Jako kompromis proponuje format [numer karty kredytowej]_[data ważności]_[trzy magiczne cyferki z tyłu]