Temat: Feedback do nowego rankingu

Jak w temacie, dajcie nam znać czy podoba Wam się nowy ranking i co można jeszcze w nim zmienić.
Jest świetny, dokładnie czegoś takiego brakowało w poprzednich edycjach! Jak rozumiem "belki" TOP10 i TOP20 będą się po kolejnych rundach przesuwać i uwzględniać zasady kwalifikacji do finału (w szczególności belka TOP20 będzie ignorować zawodników z TOP10-20 o >2x udziałach w finale)? Bo jeśli miałby być po prostu ustawione po 10. i 20. miejscu niezależnie od tego, kto te pozycje będzie zajmował, to chyba byłyby trochę zbędne ;)
Tak, belka TOP 20 uwzględnia regułę o 2x poprzednich udziałach w finale. Obie uwzględniają wybór "zgody" na finał.
Gicior ranking, trochę wolno się ładuje :/
W sumie fajnie by było zobaczyć timelapse contestu w top20 jak to robialne, tak jak się updatuje na żywo na ICPC :)
Przydałby się taki sam przycisk jak w starym rankingu: "znajdź swoje miejsce"
(Tymczasowo) można zrobić 2 walkaroundy:
1. W zakładce "Stary ranking" jest ten przycisk i można sprawdzić (co prawda wtedy trzeba zapamiętać pozycję na której się jest, jeśli chce się też zobaczyć później też na nowym rankingu);
2. użyć ctrl + f po swojej nazwie ;)
Co oznacza ciemniejsze tło w nowym rankingu (dla niektórych uczestników)?
Chyba ciemne tło -> zaznaczył że nie może lub nie chce brać udziału w finale.

Co do nowego rankingu, to może ja jestem stary jak ten stary ranking, ale czysto estetycznie stary ranking mi się bardziej podobał. Natomiast info o cutoffach na top-10 / top-20 jest super.
W tym roku ranking (o starym i nowym wyglądzie) nie ujawnia już nazwisk anonimów - dziękuję!
Fajnie by było, gdyby potencjalnych finałowiczów zaznaczało jakoś (może znowu inne tło?). Dodatkowo, spoko by było filtrowanie rankingu. Na przykład takie które pozwala wyświetlać tylko ludzi którzy nie mogą/nie chcą brać udziału w finale, których się robi coraz więcej.
Fajna byłaby opcja podglądu rankingu każdej rundy osobno
Fajnie, że cały ranking widoczny jest na jednej stronie. Możnaby było jeszcze dopasować go do wyświetlania przynajmniej na ekranach 1366 x 768, bo trzeba ustawić w przeglądarce 80% rozmiaru witryny aby poprawnie wyświetlał nazwę zawodnika (bez "...") i wszystkie wyniki rund były widoczne w takowej szerokości. Z kolei ręczna zmiana rozmiaru rankingu zmniejsza też inne sekcje strony, które już niestety wydają się nieco za małe.