Temat: Feedback do nowego rankingu
Jak w temacie, dajcie nam znać czy podoba Wam się nowy ranking i co można jeszcze w nim zmienić.
Jest świetny, dokładnie czegoś takiego brakowało w poprzednich edycjach! Jak rozumiem "belki" TOP10 i TOP20 będą się po kolejnych rundach przesuwać i uwzględniać zasady kwalifikacji do finału (w szczególności belka TOP20 będzie ignorować zawodników z TOP10-20 o >2x udziałach w finale)? Bo jeśli miałby być po prostu ustawione po 10. i 20. miejscu niezależnie od tego, kto te pozycje będzie zajmował, to chyba byłyby trochę zbędne ;)
Tak, belka TOP 20 uwzględnia regułę o 2x poprzednich udziałach w finale. Obie uwzględniają wybór "zgody" na finał.
Gicior ranking, trochę wolno się ładuje :/
W sumie fajnie by było zobaczyć timelapse contestu w top20 jak to robialne, tak jak się updatuje na żywo na ICPC :)
W sumie fajnie by było zobaczyć timelapse contestu w top20 jak to robialne, tak jak się updatuje na żywo na ICPC :)
Przydałby się taki sam przycisk jak w starym rankingu: "znajdź swoje miejsce"
(Tymczasowo) można zrobić 2 walkaroundy:
1. W zakładce "Stary ranking" jest ten przycisk i można sprawdzić (co prawda wtedy trzeba zapamiętać pozycję na której się jest, jeśli chce się też zobaczyć później też na nowym rankingu);
2. użyć ctrl + f po swojej nazwie ;)
1. W zakładce "Stary ranking" jest ten przycisk i można sprawdzić (co prawda wtedy trzeba zapamiętać pozycję na której się jest, jeśli chce się też zobaczyć później też na nowym rankingu);
2. użyć ctrl + f po swojej nazwie ;)
Co oznacza ciemniejsze tło w nowym rankingu (dla niektórych uczestników)?
Chyba ciemne tło -> zaznaczył że nie może lub nie chce brać udziału w finale.
Co do nowego rankingu, to może ja jestem stary jak ten stary ranking, ale czysto estetycznie stary ranking mi się bardziej podobał. Natomiast info o cutoffach na top-10 / top-20 jest super.
Co do nowego rankingu, to może ja jestem stary jak ten stary ranking, ale czysto estetycznie stary ranking mi się bardziej podobał. Natomiast info o cutoffach na top-10 / top-20 jest super.
W tym roku ranking (o starym i nowym wyglądzie) nie ujawnia już nazwisk anonimów - dziękuję!
Fajnie by było, gdyby potencjalnych finałowiczów zaznaczało jakoś (może znowu inne tło?). Dodatkowo, spoko by było filtrowanie rankingu. Na przykład takie które pozwala wyświetlać tylko ludzi którzy nie mogą/nie chcą brać udziału w finale, których się robi coraz więcej.
Fajna byłaby opcja podglądu rankingu każdej rundy osobno
#92653 taka opcja istnieje w rankingu https://clist.by/standings/potyczki-algorytmiczne-2025-58099466/