Temat: odpowiedz do testow h0d i h0e
Hej wyslalem rozwiazanie do zadania Hanoj i pokazuje mi w tych 2 testach "klocki nie po kolei", gdyz analizuje to co wyklepuje mi kod na tych testach i wydaje sie ok. ktos mial ten sam problem?
Najpewniej twój program narusza zasadę, zgodnie z którą wszystkie wieże muszą być posortowane w dowolnym momencie rozgrywki.
tez tak myslałem, lecz nie narusza i to jest ciekawe.
jeszcze ciekawsza sprawa, gdy odpalam uruchomienie probne z tego samego testu, pokazuje brak bledu, ale jak wysylam zadanie pokazuje blad na tych testach. "klocki nie po kolei", o co chodzi?
„Uruchomienia próbne pozwalają uruchomić program na własnym teście. Służą do sprawdzenia czasu działania oraz błędów wykonania programu w tym samym środowisku, na którym oceniane są rozwiązania. W tym przypadku SIO nie sprawdza jednak poprawności wejścia ani wyjścia.”
Komunikat „klocki nie po kolei” prawdopodobnie nie oznacza błędu wykonania programu (np. wyjścia poza zakres pamięci), lecz dotyczy poprawności generowanego wyjścia - a tego uruchomienie próbne nie sprawdza.
Komunikat „klocki nie po kolei” prawdopodobnie nie oznacza błędu wykonania programu (np. wyjścia poza zakres pamięci), lecz dotyczy poprawności generowanego wyjścia - a tego uruchomienie próbne nie sprawdza.