Forum jest zablokowane. Podczas blokady nie można dodawać ani edytować wiadomości.
Temat: Banany - treść
1 vi di i(1≤vi≤n, 1≤di≤10^18): oznacza, że od świtu i-tego dnia zysk ze sprzedaży bananów w mieście vi wynosić będzie di;
Czy to sformułowanie oznacza, że od i-tego dnia końca lub do czasu zmiany wartości zysku w mieście v owa wartość pozostaje zmieniona
czy że i-tego dnia, od świtu, do końca i-tego dnia, obowiązywać będzie nowa wartość zysku, a w pozostałe dni, o ile nie zostało zdefiniowane inaczej, wartość zysku będzie taka sama?
Czy to sformułowanie oznacza, że od i-tego dnia końca lub do czasu zmiany wartości zysku w mieście v owa wartość pozostaje zmieniona
czy że i-tego dnia, od świtu, do końca i-tego dnia, obowiązywać będzie nowa wartość zysku, a w pozostałe dni, o ile nie zostało zdefiniowane inaczej, wartość zysku będzie taka sama?
Tak jak ja to rozumiem to wartość się zmienia i zostaje zmieniona na kolejne dni.
Są jakieś szanse na potwierdzenie od organizatorów? xD
Pewnie są większe jak zadasz pytanie przez system :P
albo jak zgłosisz swój post jako spam/naruszenie.
@Kamil Dębowski ...
@Kamil Dębowski
To gdzie jest ta Przerośla? :/
To gdzie jest ta Przerośla? :/
Ech. A myślałem, że już wszyscy wiedzą.
Znamy się? Wgl teraz to już całkiem sensowne oznaczyć nasze posty jako spam.
Znamy się? Wgl teraz to już całkiem sensowne oznaczyć nasze posty jako spam.
Nie zakładając kolejnego tematu:
Czy zadanie zakłada, że z miasta mogą wyjść więcej niż 2 drogi? Czy max dwie albo jedna?
Czy zadanie zakłada, że z miasta mogą wyjść więcej niż 2 drogi? Czy max dwie albo jedna?
Kamil L: polecam na przyszłość a) przeczytać treść, b) spojrzeć na test przykładowy...
Ok dzięki. Źle rozrysowałem sobie to i z tego wynikło moje pytanie.