Temat: [KAM] losowe testy

Potwierdzam wszystkie testy (mylnie)
Nie potwierdzam. W małej paczce wszystko mi się zgadza, ale w średniej już prawie nic.
Na teście medium/kam1.in ja mam out:
TAK
NIE
NIE
TAK
NIE
NIE
NIE
NIE
NIE
NIE
podczas gdy medium/kam1.out wygląda
TAK
NIE
TAK
TAK
TAK
NIE
NIE
NIE
NIE
NIE

Co ciekawe, dysponuję też wersją programu, która wg mnie jest niepoprawna, a która daje dokładnie te same outy co w paczce xd
Pan Wojciech Nadara reluje według mnie
Te same testy z moimi outami https://we.tl/t-3Fe7tSAxzvBCKSsP
potwierdzam paczke kacpra
No może i outy trochę złe, ale nadal może wejść na 10.
Potwierdzam poprawione testy
Potwierdzam poprawione testy, chociaż zauważyłem iż część z nich nie spełnia warunków z zadania, a konkretnie warunku mówiącego, że pomiędzy każdą parą miast istnieje co najwyżej jedna droga.
Paczka Kacpra zweryfikowana z pozytywnym wynikiem
Czy mógłby ktoś proszę stworzyć większą paczkę małych testów? Ponieważ wywala mi się dopiero large.
100 testów z t = 100 i n = 10:
https://we.tl/t-RjpUGy5oqWJ2VSQK
Potwierdzam obie paczki
Potwierdzam
Potwierdzam
Ten kompletny blef, którym były generowane testy z tej paczki wchodzi na 8 pkt mimo tego, że losowe testy radzą sobie z nim raczej bez problemu :/...
Na czym polegał blef?
Nie nazywaj tego blefem Wojtek, blef powinien mieć zalążek sensu.
Podobno chodziło o to, że normalnie jak Ci się wyszarzają wierzchołki, to wyobrażasz sobie dodanie krawędzi między każdą parą sąsiadów i zunionowanie ich jeśli ta nowa krawędź łączy dwa wierzchołki o tym samym kolorze, to można chcieć to robić bez słów "jeśli ta nowa krawędź łączy dwa wierzchołki o tym samym kolorze" (czego zrobienie dla krawędzi z wejścia po prostu zunionowałoby cały graf (czy raczej spójną składową) od razu).
Swoją drogą dało się to jakoś ładnie zrobić, czy trzeba było naklepać dwa union findy i większy do mniejszego?
No ja miałem dokładnie tak jak mówisz, czyli dwa Find&Uniony i mniejszy do większego na mapach. Długo myślałem, czy da się jakoś uprościć, ale nic mi nie wyszło