Temat: Palindrom

Mam krótkie pytanie techniczne dotyczące sprawdzania zadania "Palindromy".
W treści zadania oraz w wyjaśnieniu do przykładu jest jasno napisane, że może istnieć więcej niż jedno poprawne słowo (np. dla n=4, k=3 wzorzec to AAPA, ale słowo PPPA również w pełni spełnia warunek zadania,
bo jego najdłuższy palindrom ma długość 3).
Mój algorytm generuje poprawne słowa, które jednak różnią się znakami od oficjalnych plików np. pal0.out.
Chciałbym się tylko upewnić. Czy system przy tym zadaniu korzysta ze specjalnego weryfikatora, który po prostu sprawdza właściwości wygenerowanego słowa i akceptuje każdą poprawną odpowiedź, czy wymagana jest absolutna zgodność znaków z plikiem .out?
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Ja mogę udzielić Ci odpowiedzi probabilistycznej, chociaż nie jestem jurorem!

Jeśli liczyłaby się absolutna zgodność z plikiem .out, oznaczałoby to, że każda osoba, która uzyskała 10 punktów za to zadanie, wpadła na dokładnie ten sam ciąg - nie odwrócony, nie zamienione A z P, nie jeden z wielu możliwych, tylko dokładnie ten sam. Zdaje się, że szansa na to jest wykładniczo mała, prawda?
Ja mogę udzielić odpowiedzi deterministycznej, ponieważ jestem jurorem!

Był specjalny weryfikator. Sprawdzał, czy status się zgadzał (tj. czy program odpowiada NIE na tych samych testach co wzorcówka). Jeśli program odpowiadał tak, to weryfikator sprawdzał długość wypisanego słowa, to, że składa się wyłącznie z liter P oraz A, oraz przy pomocy alg. Manachera sprawdzał najdłuższe podsłowo będące palindromem i upewniał się, że ma długość k.