Forum jest zablokowane. Podczas blokady nie można dodawać ani edytować wiadomości.
Temat: Białe znaki
Wydaje mi się, że gdzieś była informacja, że do poprawności rozwiązania nie liczą się białe znaki.
A jednak w zadaniu z kabelkami miałam błąd:
0a Line 1: Brak liczby
0b Line 1: Brak liczby
0c Line 1: Brak liczby
Okazało się, że nie miałam przy wypisywaniu pojedynczej przerwy pomiędzy współrzędną X, a Y (przerwa była większa).
Przykładowo powinno być
0 0 1 1
a miałam
0 0 1 1
A jednak w zadaniu z kabelkami miałam błąd:
0a Line 1: Brak liczby
0b Line 1: Brak liczby
0c Line 1: Brak liczby
Okazało się, że nie miałam przy wypisywaniu pojedynczej przerwy pomiędzy współrzędną X, a Y (przerwa była większa).
Przykładowo powinno być
0 0 1 1
a miałam
0 0 1 1
nie widzę różnicy
a może coś z tab i potem spacje i back space coś w tym stylu?
a gdzie widziałaś tę informację, że nie liczą się białe znaki?
dziwne, moja wiadomość została zmieniona.
Po wysłaniu tutaj wiadomości, moje odstępy pomiędzy liczbami z kilku zmieniają się na jedną ...
Jeszcze raz, zamiast pojedynczego odstępu dam _:
przykładowo powinno być
0_0_1_1
a miałam
0___0__1___1
Po wysłaniu tutaj wiadomości, moje odstępy pomiędzy liczbami z kilku zmieniają się na jedną ...
Jeszcze raz, zamiast pojedynczego odstępu dam _:
przykładowo powinno być
0_0_1_1
a miałam
0___0__1___1
Zasady Organizacji Zawodów:
"9. Należy przyjąć, że dane testowe są bezbłędne i zgodne z podaną w treści zadania specyfikacją wejścia. Postać rozwiązań musi być zgodna z podaną w treści zadania specyfikacją wyjścia. Jedynymi dopuszczalnymi odstępstwami w danych wyjściowych rozwiązania są białe znaki (spacja, znak tabulacji) na końcu wiersza oraz białe znaki (spacja, znak tabulacji, znak końca linii) na końcu pliku."
Pomyliłam się, tylko na końcu nie liczą się dodatkowe białe znaki. W środku mogą już zepsuć wynik.
"9. Należy przyjąć, że dane testowe są bezbłędne i zgodne z podaną w treści zadania specyfikacją wejścia. Postać rozwiązań musi być zgodna z podaną w treści zadania specyfikacją wyjścia. Jedynymi dopuszczalnymi odstępstwami w danych wyjściowych rozwiązania są białe znaki (spacja, znak tabulacji) na końcu wiersza oraz białe znaki (spacja, znak tabulacji, znak końca linii) na końcu pliku."
Pomyliłam się, tylko na końcu nie liczą się dodatkowe białe znaki. W środku mogą już zepsuć wynik.
English