Forum jest zablokowane. Podczas blokady nie można dodawać ani edytować wiadomości.
Ostatnie posty
No właśnie zastanawiała mnie ta część "po prostu szukam pierwiastków" i nie spodziewałem się, że da się bez mod w złożoności
Puszczam kwadratowego DP, ale napisanego w SageMath, gdzie elementami tablicy są wielomiany w m nad Zp. Po obliczeniu odpowiedzi jako wielomian po prostu szukam jego pierwiastków. Wydaje mi się że jest to rzędu n³ log n, w zależności od tego jak Sage mnoży wielomiany. Ale za to mod nie występuje w złożoności (well, technically jest w logu, ale o takiej podstawie że dla 1e9+7 wychodzi 1).
Potwierdzam wszystko, ale jakim kosztem...
Potwierdzam
Potwierdzam.
Mnie tam bardziej ukuło że był to las Bajtomilowy zamiast Stubajtowy. Największa gafa potyczek od lat. Jednostki podmieniamy za jednostki, a nie za skalary!
Nie jestem organizatorem, ale coś nie odpowiadają :P
Zazwyczaj nie było omówień, i w tej kwestii trzeba było liczyć na forumowiczów. (No i po zakończeniu zawodów zawsze są publikowane rozwiązania uczestników, ale no kod to nie to samo co omówienie).
Zazwyczaj nie było omówień, i w tej kwestii trzeba było liczyć na forumowiczów. (No i po zakończeniu zawodów zawsze są publikowane rozwiązania uczestników, ale no kod to nie to samo co omówienie).
Potwierdzam mem.
https://imgur.com/a/ffM92rd
Pozdrawiam autora treści
Pozdrawiam autora treści
Potwierdzam wszystkie testy
Ajaj popsułem, przepraszam. Teraz powinno być dobrze
Kuba, teraz możesz się pochwalić jak generowałeś te testy. Da się coś istotnie szybszego niż n^3+n*mod?
Hubert Wasilewski by nigdy czegoś takiego nie powiedział
Ile mozna?
Potwierdzam. Widzę, że godzina dodania testów też nieprzypadkowa...